Top

De webwinkel is momenteel even niet bereikbaar.
Voor vragen kun je ons e-mailen

Algemene voorwaarden

Artikel 1: Definitie
1.1 De Schatkamer van Sophie is een online winkel in nieuwe en gebruikte landelijke en brocante woonaccessoires, tekstborden, krijtverf en kleinmeubels. De Schatkamer van Sophie is te bezoeken via www.schatkamervansophie.luondo.nl en www.facebook.com/schatkamervansophie. Tevens is de Schatkamer van Sophie enkele keren per jaar te vinden op braderieën en markten.

Artikel 2: Toepasselijkheid
2.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van De Schatkamer van Sophie zijn deze algemene voorwaarden van toepassing. De koper wordt op de hoogte gebracht van de algemene voorwaarden voordat de bestelling wordt geplaatst. Door het plaatsen van de bestelling geeft de koper aan de algemene voorwaarden van de Schatkamer van Sophie te kennen en deze te accepteren.

Artikel 3: Overeenkomsten
3.1 De koopovereenkomst komt tot stand op het moment dat de koper het aanbod dat is gedaan door De Schatkamer van Sophie accepteert en het bestelproces via de website heeft doorlopen en heeft afgesloten met een bestelling.

Artikel 4: Bestellingen
4.1 Indien de klant het aanbod digitaal heeft aanvaard, bevestigt De Schatkamer van Sophie de bestelling digitaal.

4.2 Indien u uw bestelling wilt wijzigen, dan verzoeken wij u binnen 24 uur contact met ons hierover op te nemen via ivanrooijen@xmsnet.nl of via 06-50651500.

4.3 Een bestelling kan kosteloos en zonder opgaaf van reden door de koper worden geannuleerd, binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling en mits deze nog niet is verstuurd.

4.4 Wanneer een artikel onverhoopt uitverkocht of gereserveerd is, neemt De Schatkamer van Sophie contact met u op over een eventuele besteltermijn dan wel een passend alternatief.

Artikel 5: Prijzen
5.1 Alle op de website vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW, inclusief verpakkingsmateriaal en exclusief verzendkosten. De totaalprijs inclusief verzendkosten wordt aan de klant getoond voordat de bestelling definitief wordt geplaatst.

Artikel 6: Betalingen
6.1 Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven tijdens het bestelproces. Na het plaatsen van een bestelling ontvangt u direct een bevestiging per e-mail met daarin de totale kosten, inclusief verzendkosten, vermeld.

6.2 Betaling is mogelijk:
a. door vooruitbetaling middels overboeking via bank of giro. Graag ontvangen wij uw betaling binnen 5 dagen na uw bestelling onder vermelding van het ordernummer op het in de orderbevestiging vermelde bankrekeningnummer ten name van De Schatkamer van Sophie te Amersfoort.

b. via iDeal. In onze webshop heeft u de mogelijkheid te betalen via iDeal. U kunt hier op een veilige manier elektronisch de betaling van uw bestelling regelen. U dient hiervoor na het plaatsen van uw bestelling voor de optie betalen via iDeal te kiezen. Uw betaling zal in principe dezelfde werkdag nog worden verwerkt.

c. door contant te betalen bij het afhalen van uw bestelling. Afhalen van uw bestelling kan in Amersfoort en alleen op afspraak.

Artikel 7: Levering van uw bestelling
7.1 De Schatkamer van Sophie verstuurt uw bestelling zo snel mogelijk na ontvangst van uw betaling. Wij streven erna dit de volgende werkdag, uiterlijk binnen drie werkdagen te doen.

7.2 Wanneer een artikel onverhoopt niet op voorraad is, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen en tevens aangeven wanneer u het artikel kunt verwachten. Zo mogelijk zullen wij de overige door u bestelde artikelen reeds versturen.

7.3 De Schatkamer van Sophie besteedt de grootst mogelijke zorg van het verpakken en verzenden van uw artikelen.

7.4 De verzendkosten komen voor rekening van de koper.

7.5 De Schatkamer van Sophie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel verlies of eventuele schade veroorzaakt voor de verzending van de artikelen.

7.6 De koper dient direct na ontvangst van de bestelling de goederen te controleren op eventuele beschadigingen of fabricagefouten. Wanneer hier onverhoopt sprake van is, dient koper hierover binnen 5 werkdagen via e-mail contact op te nemen met De Schatkamer van Sophie. Wij nemen vervolgens contact met de koper op om de gebreken naar alle redelijkheid en tevredenheid op te lossen.

7.7 Mogelijke claims op externe schades door fabricagefouten of beschadigingen vervallen 5 dagen na leverdatum.

7.8 De Schatkamer van Sophie verstuurt haar bestellingen doorgaans via Post NL. Op al onze verzendingen zijn de algemene voorwaarden van Post NL van toepassing.

Artikel 8: Retourzending
8.1 Indien er sprake is van een consumentenkoop, overeenkomstig de Wet verkopen op Afstand (artikel 7:5 BW), heeft de koper het recht (een deel van) de geleverde goederen binnen een periode van 14 kalenderdagen zonder opgaaf van reden te retourneren. Deze termijn gaat in op het moment van aflevering van de bestelling. Hierbij moet worden voldaan aan onderstaande voorwaarden:
a de koper dient De Schatkamer van Sophie hiervan binnen 14 dagen via e-mail op de hoogte te stellen en de desbetreffende bestelling binnen 14 dagen aan De Schatkamer van Sophie te retourneren.
b de artikelen dienen in de originele staat van verzending te zijn en voorzien van aangehechte labels en originele verpakking en tevens onbeschadigd te worden geretourneerd;
c de kosten van retourzending komen voor rekening van de koper.

Artikel 9: Persoonsgegevens
9.1 De Schatkamer van Sophie respecteert de privacy van de bezoekers in haar webwinkel.

Artikel 10: Toepasselijk recht aansprakelijkheid en garantie
10.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze algemene voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

10.2 Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over onze producten of diensten. Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op, bij voorkeur via e-mail (i.vanrooijen@xmsnet.nl). Wij zullen ervoor zorgdragen dat wensen, vragen en problemen met betrekking tot onze producten en diensten zo snel mogelijk worden onderzocht om u binnen afzienbare tijd in redelijkheid en naar uw tevredenheid een oplossing te bieden.

10.3 De garantie op onze producten is gelijk aan de garantie wordt gegeven door de producent of leverancier van het desbetreffende product.

10.4 In onze rubrieken Schatten en Meubels vrekopen wij ook gebruikte en gerestylde tweedehands artikelen. Deze artikelen kunnen dus gebruikerssporen en beschadigingen bevatten. Via foto's en beschrijvingen proberen wij u een zo goed mogelijk beeld van het artikel te geven. Voor deze unieke producten is het echter feit dat u een gebruikt artikel koopt. Op deze artikelen krijgt u geen garantie.

10.5 Eventuele aansprakelijkheid van De Schatkamer van Sophie tegenover de koper met betrekking tot een afgesloten overeenkomst beperkt zich tot het maximum bedrag van de overeenkomst. De Schatkamer van Sophie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor welke gevolgschade dan ook.

10.6 De Schatkamer van Sophie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade ontstaan door gebruik, verkeerd gebruik of misbruik van de door De Schatkamer van Sophie geleverde artikelen.

Artikel 11 Wijzigingsrecht, juistheid van gegevens
11.1 Wij streven naar een correcte en volledige weergave van de informatie op onze website. Helaas zijn fouten en onjuistheden niet volledig uit te sluiten.

11.2 Kleuren van artikelen en gebruikte verf kunnen op foto's in onze webshop anders overkomen dan ze in werkelijkheid zijn. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen.

11.3 De informatie op onze website wordt regelmatig aangevuld en aangepast.

Artikel 12 Auteursrecht
12.1 Niets van deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen of verspreid zonder schriftelijke toestemming van De Schatkamer van Sophie.

Artikel 13 Vragen, klachten en opmerkingen
13.1 Wanneer u na het lezen van onze Algemene Voorwaarden nog vragen of opmerkingen heet, neemt u dan contact met ons op via ivanrooijen@xmsnet.nl of via 06-50651500.